Recepty

Avokádo je velmi zdravou potravinou. Několik důvodů, proč jej zařadit do jídelníčku

Avokádo se v poslední době těší velké popularitě a mnohem častěji než dříve se dostává na náš jídelníček. Dá se zkombinovat téměř s čímkoliv, chutné je například s lososem, batáty nebo se dá pojídat v sushi. Je ale několik dalších důvodů, proč bychom jej měli pravidelně konzumovat.

Brambory jsou součástí každé domácnosti. Jsou ale pro naše tělo opravdu dobré?

Brambory jsou častou a oblíbenou potravinou, která se na našem jídelníčku objevuje několikrát do týdne. Otázkou ale zůstává, jak velká je jejich nutriční hodnota pro naše tělo. Abychom dostali odpověď na tuto otázku, zeptali jsme se několika odborníků na výživu.

Tradiční slovenské halušky s brynzou

Vítejte u receptu na tradiční halušky – pokrm, který patří mezi klenoty slovenské kuchyně. Jednoduché nočky z bramborového těsta zvládne s naším receptem rozhodně každý. Připravte se proto na gastronomickou cestu do srdce Slovenska, kde se setkává tradice s chutí.

Nezapomínejte do svého jídelníčku zařadit zeleninu bohatou na vlákninu

Vláknina tvoří významnou část naší stravy. Tato složka potravin je zodpovědná za celou řadu benefitů – od stabilizace hladiny cukru v krvi po zlepšení funkcí trávicího systému. Zdrojů vlákniny v jídle existuje spousta, tím nejdostupnějším je však bezpochyby zelenina. Které její druhy jsou na obsah vlákniny nejbohatší?

Sušené ovoce a jeho správné skladování: 3 věci, na které si dejte pozor

Sušené ovoce není jen chutnou svačinkou nebo pamlskem, který zažene chuť na sladké. Je také zdrojem důležitých živin. Naučte se ho správně skladovat, aby vám vydrželo co možná nejdéle. Na první pohled to nevypadá jako věda, ale i při tak snadném úkolu toho můžete hodně pokazit.

Jak uvařit brambory správně: 3 základní tipy, které musí znát každý kuchař

Brambory jsou surovina, kterou většina z nás považuje za naprosto běžnou. V kuchyni je připravujeme prakticky pořád. Víte ale, jak uvařit brambory správně? Mnoho lidí si myslí, že na tak běžné činnosti nelze nic pokazit. Přesto v tom mnoho z nás chybuje. Poradím vám, jak uvařit brambory a jak poznat, že jsou hotové.

Rychlá pizza ze špaldové mouky

Máte hlad a rádi byste si dali něco výživného, ale rychlého? Na této pizze si můžete pochutnat už do 30 minut. A co je na ní nejlepší? Můžete na ni zvolit suroviny čistě podle vašich preferencí!

Proč v moderní kuchyni nezanedbávat použití květáku?

Docela obyčejná zelenina, bez níž se neobešel jídelníček našich babiček. Květák je i dnes v českých kuchyních často používanou surovinou. Je bohatý na vitamíny a minerály, a proto se stal oblíbenou zeleninou milovníků zdravé výživy. Kromě toho ho stoupenci zdravého životního stylu oceňují jako velice chutnou zeleninu.

Velikonoční nádivka s uzeným masem

Co by to bylo za Velikonoce bez poctivé nádivky? Ačkoliv je její příprava náročnější, odmění se vám výbornou chutí s vůní jara. Je tak výborná, že ji budete chtít jíst po celý rok!

Ranní smoothie, které zasytí a dodá tělu energii

Chcete-li dodat tělu po ránu energii a nastartovat metabolismus, vyměňte kávu za zdravé smoothie. Hodí se pro milovníky zdravého životního stylu, pro ty, kteří po ránu nechtějí trávit příliš času přípravou snídaně nebo nejsou zvyklí toho moc ze začátku dne sníst. Smoothie si navíc můžete užívat i po cestě do práce nebo do školy. Pojďme se podívat, jak na zdravé smoothie z bobulovin.

Šetříme v kuchyni: Které potraviny nemusíte vyhodit ani po datu spotřeby a na které si dát pozor

Většina z nás vyhazuje potraviny ihned po uplynutí doby použitelnosti. Jistě, v mnoha případech je to nevyhnutelné, ale jsou i takové, kterým den, dva nebo týden navíc neuškodí. U kterých potravin je opravdu důležité dodržet datum spotřeby a které můžete jíst i po jeho uplynutí? Podívejte se spolu s námi, co nemusí ihned do koše, ale i na to, před čím se mít na pozoru.

Fantastické kompotové dorty: Třešně a višně dodají moučníkům tu správnou chuť

Máte chuť na ovocný koláč? V zimě jsou čerstvé třešně těžko k dostání. Naštěstí máme kompoty.

Nejnovější články