Recepty

Vegetariánské brokolicové placičky

Leden je už několik let měsícem, ve kterém se lidé snaží omezovat spotřebu masa. Chtěli byste se k ostatním přidat, ale nemáte rádi vegetariánské náhražky? I zarytí masožravci si zamilují tyto zeleninové placičky.

Škvarková pomazánka s uzeným masem

Máte rádi škvarkovou pomazánku? Klasika ze školky i tradiční dobrota, která se připravovala vždy po zabijačce. Většina z nás škvarkovou pomazánku alespoň jednou ochutnala. Proč ale tradiční recept trochu neoživit? Zkuste si škvarkovou pomazánku připravit po našem!

Houbová paštika s mandlemi

Znát recept na chutnou paštiku nikdy není na škodu. My vám dnes přinášíme recept na možná trochu netradiční kombinaci chutí – houbová paštika s mandlemi. Nenechte se zastrašit a ochutnejte ji. Je totiž vynikající.

Hruškový cheesecake si vychutnáte nejen na podzim

I když si hrušky tak nějak spojujeme s podzimem, ke kterému podobně jako dýně neodmyslitelně patří, nikde není psáno, že si na nich nemůžeme pochutnat i kdykoli jindy během roku. Pokud máte rádi hruškové moučníky, přinášíme vám výborný recept na hruškový cheesecake. Jsme si jistí, že si vás okamžitě získá.

Nadýchané jablíčkové koblihy: dokonalá chuť na první sousto!

Kdo by nemiloval sladké koblihy! Téhle dobrotě nejčastěji plněné džemem neodolají děti ani dospělí. My vás však dnes nechceme inspirovat k přípravě tradičních koblih. Místo toho přinášíme recept na nadýchané jablíčkové koblihy, po kterých se budete olizovat až za ušima.

Oravské placky: jednoduchý pokrm, který chutná nejlépe ještě teplý

Znáte oravské placky? Pokud ne, musíte je vyzkoušet. Zdánlivě obyčejný recept, který je navíc úžasně jednoduchý na přípravu, zachutná dětem i dospělým. Nejlépe si je vychutnáte ještě teplé, ideálně s hrníčkem podmáslí či kefíru.

Jednoduchá batátová polévka s kari

Jste v časové tísni, nechce se vám stát hodiny u plotny, ale přesto byste se chtěli zahřát výživným a chutným jídlem? V tom případě musíte vyzkoušet naši batátovou polévku s kari. Navíc ji zvládne i skutečný kuchařský antitalent.

Nestíháte už péct? Dva last minute recepty na nepečené cukroví

Vánoce se nezadržitelně blíží a spousta lidí se předhání, kolik cukroví už má na svém kontě. Pokud nemáte ani jeden druh a chtěli byste to napravit, připravili jsme pro vás 2 recepty na naprosto jednoduché cukroví, které zvládne každý z vás. A co je nejlepší? Nemusí se péct. Jakými z nich potěšíte vaše hosty?

Pečená hrušková povidla

Výroba domácích povidel je v dnešní době již málo vidět. Milujete třeba takové koláče zvané frgály? Nebo máte přebytek hrušek a nevíte, co s nimi? Anebo prostě máte chuť vyzkoušet něco nového, ne to jen koupit hotové? Zkuste náš recept, který zaručeně potěší nejednoho labužníka.

Dýňová bábovka s ořechy

Podzim je sezonou dýní. Ty se dají v kuchyni využít na nespočet různých způsobů. Dýně je skvělá nejen do slaných, ale také sladkých receptů. Zkuste si doma upéct dýňovou bábovku s ořechy. Její příprava je jednoduchá a chuť vás ohromí.

Jablkový páj s drobenkou

Na zahradě nám právě teď dozrávají jablíčka. To je skvělá příležitost je využít do nějakého chutného receptu. My vám přinášíme tip na sladký jablkový páj s drobenkou. Připravte ho sobě a své rodině, zaručeně si pochutnáte.

Fit dýňové rizoto

Byla vaše dýňová úroda letos bohatá a vy přemýšlíte, do jakého receptu dýně zpracovat? Jeden chutný tip bychom pro vás měli. Jelikož se dá dýně připravit na spoustu zajímavých způsobů, určitě vás nepřekvapí, že si z této suroviny můžete doma vykouzlit i fit dýňové rizoto.

Nejnovější články