Leden je už několik let měsícem, ve kterém se lidé snaží omezovat spotřebu masa. Chtěli byste se k ostatním přidat, ale nemáte rádi vegetariánské náhražky? I zarytí masožravci si zamilují tyto zeleninové placičky.
Máte rádi škvarkovou pomazánku? Klasika ze školky i tradiční dobrota, která se připravovala vždy po zabijačce. Většina z nás škvarkovou pomazánku alespoň jednou ochutnala. Proč ale tradiční recept trochu neoživit? Zkuste si škvarkovou pomazánku připravit po našem!
Znát recept na chutnou paštiku nikdy není na škodu. My vám dnes přinášíme recept na možná trochu netradiční kombinaci chutí – houbová paštika s mandlemi. Nenechte se zastrašit a ochutnejte ji. Je totiž vynikající.
I když si hrušky tak nějak spojujeme s podzimem, ke kterému podobně jako dýně neodmyslitelně patří, nikde není psáno, že si na nich nemůžeme pochutnat i kdykoli jindy během roku. Pokud máte rádi hruškové moučníky, přinášíme vám výborný recept na hruškový cheesecake. Jsme si jistí, že si vás okamžitě získá.
Kdo by nemiloval sladké koblihy! Téhle dobrotě nejčastěji plněné džemem neodolají děti ani dospělí. My vás však dnes nechceme inspirovat k přípravě tradičních koblih. Místo toho přinášíme recept na nadýchané jablíčkové koblihy, po kterých se budete olizovat až za ušima.
Znáte oravské placky? Pokud ne, musíte je vyzkoušet. Zdánlivě obyčejný recept, který je navíc úžasně jednoduchý na přípravu, zachutná dětem i dospělým. Nejlépe si je vychutnáte ještě teplé, ideálně s hrníčkem podmáslí či kefíru.
Jste v časové tísni, nechce se vám stát hodiny u plotny, ale přesto byste se chtěli zahřát výživným a chutným jídlem? V tom případě musíte vyzkoušet naši batátovou polévku s kari. Navíc ji zvládne i skutečný kuchařský antitalent.
Vánoce se nezadržitelně blíží a spousta lidí se předhání, kolik cukroví už má na svém kontě. Pokud nemáte ani jeden druh a chtěli byste to napravit, připravili jsme pro vás 2 recepty na naprosto jednoduché cukroví, které zvládne každý z vás. A co je nejlepší? Nemusí se péct. Jakými z nich potěšíte vaše hosty?
Výroba domácích povidel je v dnešní době již málo vidět. Milujete třeba takové koláče zvané frgály? Nebo máte přebytek hrušek a nevíte, co s nimi? Anebo prostě máte chuť vyzkoušet něco nového, ne to jen koupit hotové? Zkuste náš recept, který zaručeně potěší nejednoho labužníka.
Podzim je sezonou dýní. Ty se dají v kuchyni využít na nespočet různých způsobů. Dýně je skvělá nejen do slaných, ale také sladkých receptů. Zkuste si doma upéct dýňovou bábovku s ořechy. Její příprava je jednoduchá a chuť vás ohromí.
Na zahradě nám právě teď dozrávají jablíčka. To je skvělá příležitost je využít do nějakého chutného receptu. My vám přinášíme tip na sladký jablkový páj s drobenkou. Připravte ho sobě a své rodině, zaručeně si pochutnáte.
Byla vaše dýňová úroda letos bohatá a vy přemýšlíte, do jakého receptu dýně zpracovat? Jeden chutný tip bychom pro vás měli. Jelikož se dá dýně připravit na spoustu zajímavých způsobů, určitě vás nepřekvapí, že si z této suroviny můžete doma vykouzlit i fit dýňové rizoto.