Máte hlad a rádi byste si dali něco výživného, ale rychlého? Na této pizze si můžete pochutnat už do 30 minut. A co je na ní nejlepší? Můžete na ni zvolit suroviny čistě podle vašich preferencí!
Suroviny na těsto
- 200 g hladké špaldové mouky
- 100 ml vlažné vody
- 2 lžíce olivového oleje
- půl lžičky soli

Ostatní suroviny
- rajčatový protlak
- oregano
- olivový olej
- mozarella
- zbytek surovin zvolte podle vaší chuti

Postup
- Smíchejte mouku, olivový olej, sůl a vodu a uhněťte těsto. Pokud se lepí, přidejte mouku.
- Na plech položte pečicí papír a vytvořte z těsta kulatou placku o velikosti pizzy.
- Na těsto rozetřete rajčatový protlak tak, aby cca 2 cm od kraje zůstaly čisté. Ty potřete olivovým olejem.
- Protlak posypte oreganem.
- Další suroviny přidejte podle vaší chuti (doporučujeme šunku, cibuli, žampiony, špenát apod.)
- Poté suroviny posypte nastrouhanou mozarellou.
- Pečte na 200 °C zhruba 200 minut, dokud okraje nebudou zlaté.