Velikonoční nádivka s uzeným masem

Co by to bylo za Velikonoce bez poctivé nádivky? Ačkoliv je její příprava náročnější, odmění se vám výbornou chutí s vůní jara. Je tak výborná, že ji budete chtít jíst po celý rok!

Zdroj obrázku: https://www.istockphoto.com/

Suroviny

  • 5 bílých rohlíků
  • 200 g vařeného uzeného masa
  • 200 ml mléka
  • 4 vejce
  • 75 g másla a trocha másla na vymazání formy
  • 2 hrsti čerstvého špenátu nebo kopřiv
  • 1 hrst listové petržele
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
Zdroj obrázku: https://www.istockphoto.com/

Postup

  • Pečivo nejprve nakrájejte na malé kostky. Dejte je na plech a vysušte při teplotě 150 °C (asi 15 až 20 minut). Troubu si pak rozehřejte na 180 °C.
  • Zelené listy spařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a ihned zchlaďte ve studené vodě. Znovu sceďte, vymačkejte přebytečnou vodu a nakrájejte. Petržel nasekejte nadrobno.
  • Uzené maso nakrájejte na kousky.
  • Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky rozšlehejte v míse. Bílky se špetkou soli vyšlehejte na tuhý sníh ručně nebo v mixéru.
  • Máslo rozpusťte v rendlíku. Kulatou formu na koláč nebo pekáček vymažte máslem.
  • Do mísy dejte pečivo. Zalijte mlékem a opatrně promíchejte rukama. Přidejte uzené maso, petržel, spařené listy, žloutky a máslo. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a znovu promíchejte.
  • Přidejte menší část sněhu z bílků a jemně promíchejte. Poté přidejte zbytek sněhu a znovu jemně sníh zapracujte.
  • Připravenou směs dejte do vymazané formy a rovnoměrně rozložte. Dejte do trouby a upečte dozlatova (asi 30 minut).

Zdroj fotografii: Pixbay, Pexel, Envato, Dreamstime, istockphoto.com

Nika Lerchhttps://abcrecenze.cz/
Svoji lásku k psaní jsem spojila s mými koníčky, ke kterým patří péče o dům a zahradu. Na iBydlení.cz si můžete přečíst mé články o zahradničení, bytovém designu a celkovém zvelebováním domova.

Nejnovější články

--- Další články autora ---