Kadeřávek řadíme nejen mezi superpotraviny, ale i mezi superrostliny. Má spoustu zdraví prospěšných látek a pěstovat se dá v zimě venku i na zahradě. Navíc se dá dobře pěstovat i na balkoně nebo terase v truhlíku za oknem. Dají se sehnat i odrůdy s krásně fialovými listy, které se dobře vyjímají v zimní zahradě.

Co kadeřávek obsahuje
- Velké množství vitamínů – zejména vitamín C a kyselinu listovou (patří do skupiny vitamínů B), která je důležitá při tvorbě červených krvinek, pro vývoj plodu v těhotenství a také pro správné fungování mozku a nervové soustavy
- Minerální látky
- Antioxidanty
Pěstování kadeřávku
Kadeřávek si můžeme předpěstovat doma nebo ve skleníku a potom přesadit nebo vyséváme od května přímo do půdy. Není náročný a je mrazuvzdorný. A právě jeho mrazuvzdornost je to, proč je tak významný. Jak píše web Mojeprirodnizahrada.cz, můžeme ho sklízet celou zimu, a zajistit si tak přísun čerstvé zeleniny. Zvláště když ho pěstujeme v souladu s přírodou, má pro nás ty správné výhody. Kadeřávek je dvouletá rostlina. V prvním roce vytváří listy a další rok květy. Když ho necháte dozrát, můžete si sebrat semínka a mít úrodu z vlastních semínek přizpůsobených vaší zahradě.

Jak jíst kadeřávek a jeho příprava
Nejlepší chuť má kadeřávek po přemrznutí. Nejlepší je jíst kadeřávek čerstvý, dát ho například do salátů či použít ve smoothie. Je velice chutný i jako součást polévek, dušený nebo restovaný.
Zdroj: Mojeprirodnizahrada.cz