back to top

Obkladový kámen dopřeje vašemu domovu elegantní přírodní vzhled. Jak funguje?

Milujete postupné designování své domácnosti? Jste zastánci přirozeného stylu? V takovém případě jste už určitě slyšeli o obkladovém kameni. Jak tato vychytávka funguje?

Opravdu snadné nalepení

Možná si říkáte, že kamenný obklad musí být ohromně těžký a náročný na instalaci. Právě naopak! Jedná se o velmi lehké a ultratenké pásy, které stačí seříznout dle potřeby, nanést na ně lepidlo a poté je v mžiku „připlácnout“ na téměř libovolný povrch.

Obkladový kámen snadno ozdobí rovné i kulaté plochy. Nejčastěji se používá jako venkovní obložení zdí, vnitřní obložení celých stěn, případně jako ozdobení krbu, sloupů či dalších prvků. Jedná se o poměrně univerzální materiál, který se hodí kamkoliv. Záleží jen na vaší fantazii.

Zajímavou volbou jsou také poloprůsvitné obkladové panely, které se připevňují na nenápadnou konstrukci tak, aby mezi nimi a stěnou vznikla nepatrná mezera. V této mezeře čekají miniaturní LED žárovky, jež se ovládají dálkovým ovládáním. Vy si pouhým stisknutím tlačítka zvolíte požadovanou barvu i její intenzitu. Ve finále získáte vyloženě jedinečný designový prvek – nasvícený kámen.

Ohromné množství dekorů

Obkladové pásky přichází v pestré škále dekorů – travertin, mramor, břidlice, kvarcit i další kameny. Každý z nich se dále dělí podle barev, povrchové úpravy i dalších dekorativních vlastností. Máte tak opravdu z čeho vybírat.

Nejlepší bude, když si rozkliknete internetové stránky známých dodavatelů kamenných obkladů z firmy Stonetra (najdete je pod výše vloženými odkazy). Tam na vás čekají desítky různých variant za pěknou cenu. V sekci „Galerie – inspirace“ si můžete prohlédnout všemožné způsoby použití obkladových panelů v interiérech i exteriérech, takže načerpáte potřebnou inspiraci.

Zdroj fotografii: Pixbay, Pexel, Envato, Dreamstime, istockphoto.com

Nejnovější články

--- Další články autora ---