Milujete bábovky a rádi zkoušíte stále něco nového? V tom případě jste tady správně. Proč by bábovka měla být vždy jen sladká a posypaná cukrem? Zkuste náš recept na slanou dýňovou bábovku, se kterou se určitě nebudete stydět pohostit i návštěvu.
Suroviny
- 400 g dýně (Hokkaido)
- 300 g
- polohrubé mouky
- 200 g Hery
- 150 g sýru typu ementál
- 100 g šunky nakrájené na kostičky
- 100 ml mléka
- 1/2 svazku tymiánu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 4 vejce
- tuk na vymazání, mouka na vysypání formy

Postup přípravy
- Dýni omyjte, rozkrojte napůl a zbavte semínek.
- Poté ji nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Sýr nakrájejte na kostičky.
- Troubu si předehřejte na 180 °C.
- Formu na bábovku vymažte tukem a vysypejte moukou.
- Za pomoci mixéru vyšlehejte Heru společně se solí, vznikne vám krémová konzistence.
- Přidejte vejce, mouku a prášek do pečiva, vše promíchejte.
- Následně přilijte mléko, přidejte nastrouhanou dýni, tymián a na závěr ještě na kostičky nakrájenou šunku a sýr.
- Připravené těsto nalijte do vymazané bábovkové formy, vložte do trouby a pečte cca 60 minut. Hotovou bábovku poznáte tak, že se nebude lepit na špejli.
Slaná dýňová bábovka není jen skvělou alternativou klasické sladké bábovky, ale i šikovným způsobem, jak zužitkovat zbytky z lednice.
Dejte nám vědět, jak vám slaná dýňová bábovka chutnala.