Pokud ještě neznáte tento recept, tak se to musí co nejdříve změnit. Tento jablkový dort je velice rychlý a až na loupání jablek je i skoro bez práce. Můžete na něj zpracovat jablka, která mají už to nejlepší za sebou a nikdo by si jich už ani nevšiml, a hlavně je nemusíte strouhat jako třeba na štrúdl.
Na 8 porcí budete potřebovat:
- 1 kg jablek
- 2 vanilkové pudinky
- 1 balíček dětských piškotů
- 400 ml vody
- cukr dle chuti
- můžete také přidat citronovou šťávu nebo skořici
Postup:
Nejprve si oloupejte jablka a zbavte je jádřinců. Jablka následně pokrájejte na menší kusy a vložte do hrnce. Podlijte je trochou vody, ale vzhledem ke šťavnatosti není potřeba vody dávat moc, protože si ji jablka pustí sama (případně můžete přidat v průběhu). Než začnete jablka vařit, přidejte podle své chuti cukr, citronovou šťávu nebo skořici.
Jablka je potřeba rozvařit a následně rozmačkat nebo rozmixovat. Zde záleží na vašich preferencích. Já osobně mám ráda, když jsou v dortu i kousky jablek, tak je jen rozmačkávám šťouchadlem na brambory.
Nyní rozmíchejte vanilkové pudinky ve 400 ml vody, nalijte k jablkům a přiveďte směs k varu.
Zvolte si formu, ve které chcete dort mít. Můžete použít klasickou dortovou formu (doporučuji vymazat nebo vyložit pečicím papírem) nebo třeba skleněnou či keramickou mísu.
Nyní je potřeba, abyste na dno formy dali dětské piškoty. Na dětské piškoty dejte vrstvu jablečné směsi a na ni opět piškoty. Takto střídáte jednotlivé vrstvy. Poslední vrstvou by měla být jablka, která stejnoměrně rozprostřete například silikonovou stěrkou.
Posledním krokem je nechat dort vychladnout. Ideálně přes noc, ale alespoň 5 hodin. No… Ne vždy se to povede.
Dobrou chuť!