Kdo by nemiloval sladké koblihy! Téhle dobrotě nejčastěji plněné džemem neodolají děti ani dospělí. My vás však dnes nechceme inspirovat k přípravě tradičních koblih. Místo toho přinášíme recept na nadýchané jablíčkové koblihy, po kterých se budete olizovat až za ušima.

Suroviny:
Z níže vypsaných surovin připravíte cca 24 jablečných koblihů.
- 500 g hladké mouky (nebo polohrubé)
- 250 g cukru
- 2 vejce
- 75 g změklého másla (nebo rostlinného tuku)
- špetka soli
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- 1 kostka droždí
- 1/4 l vlažného mléka
- 3 jablka
- 3 lžíce citronové šťávy
Dále si připravte:
- olej na fritování (nebo jiný tuk)
- 2 lžičky skořice
- jablka na ozdobení

Postup přípravy:
- 100 g cukru smíchejte s moukou, vejci, solí, tukem a citronovou kůrou.
- Droždí nechte rozpustit ve vlažném mléce, poté ho přidejte k vaječné směsi.
- Vypracujte hladké těsto.
- Přikryjte jej a nechte cca 40 minut kynout na teplém místě.
- V době, kdy bude těsto kynout, si připravte jablka. Ta nakrájejte na čtvrtky, vykrojte z nich jádřince a dužinu pokrájejte na 24 dílků.
- Všechny jablečné kousky pokapejte citronovou šťávou.
- Nechte rozpálit olej.
- S pomocí pomoučené lžíce odkrajujte kousky těsta, do toho vkládejte po jednom dílku jablka a zabalte. Nebojte se dobře přitisknout, aby těsto drželo.
- Následně smažte koblížky v rozpáleném oleji dozlatova.
- Zbylý cukr smíchejte se skořicí a osmažené koblížky, které necháte okapat na papírové utěrce, v této cukrové směsi obalte.
Pokud chcete, můžete jablkové koblihy před podáváním ozdobit kousky pokrájených jablek. Věříme, že vám zachutnají.