Milujete dýně a bábovky? Tak proč tuto kombinaci nespojit v jedno? Dýňová bábovka je chuťově jedinečná, krásně provoní celý dům a dokáže ve vás navodit atmosféru krásného babího léta, slunečný barevný podzim i domácí pohodu.

Suroviny:
- 420 g hladké mouky
- 3 vejce
- 400 g dýňového pyré
- 375 g cukru krupice
- 230 ml oleje
- 12 g jedlé sody
- 4 g skořice
- 4 g perníkového koření
- špetka soli
Postup:
- Troubu si rozehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
- Dýni si rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, nakrájíme ji na menší kousky a dáme péct na plech, cca 40 minut.
- Poté necháme dýni vychladnout a studenou ji rozmixujeme na hladké pyré.
- Troubu stáhneme na 18 °C. Vymažeme si formu na bábovku máslem a vysypeme ji moukou.
- V míse si vyšleháme olej s cukrem (šleháme asi 2–3 minuty).
- Do této hmoty po jednom začneme zašlehávat vejce.
- Přidáme dýňové pyré a znovu prošleháme.
- V další misce si smícháme všechny ostatní suroviny (mouku, jedlou sodu, sůl, skořici a perníkové koření).
- Moučnou směs nakonec přidáme k těstu a vše dohromady pořádně prošleháme.
- Těsto nalejeme do formy a dáme péct na 50–60 minut.
- Po upečení bábovku vyndáme z trouby a necháme ji ještě 10 minut ležet, poté ji vyklopíme z formy.
- Po vychladnutí ji můžeme pocukrovat.

Tip na závěr: Bábovku můžeme kontrolovat špejlí, jestli je již hezky propečená a nelepí se.
Dobrou chuť!