Jedinečná dýňová bábovka

Milujete dýně a bábovky? Tak proč tuto kombinaci nespojit v jedno? Dýňová bábovka je chuťově jedinečná, krásně provoní celý dům a dokáže ve vás navodit atmosféru krásného babího léta, slunečný barevný podzim i domácí pohodu.

Zdroj obrázku: https://www.pexels.com/

Suroviny:

  • 420 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 400 g dýňového pyré
  • 375 g cukru krupice
  • 230 ml oleje
  • 12 g jedlé sody
  • 4 g skořice
  • 4 g perníkového koření
  • špetka soli

Postup:

  • Troubu si rozehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
  • Dýni si rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, nakrájíme ji na menší kousky a dáme péct na plech, cca 40 minut.
  • Poté necháme dýni vychladnout a studenou ji rozmixujeme na hladké pyré.
  • Troubu stáhneme na 18 °C. Vymažeme si formu na bábovku máslem a vysypeme ji moukou.
  • V míse si vyšleháme olej s cukrem (šleháme asi 2–3 minuty).
  • Do této hmoty po jednom začneme zašlehávat vejce.
  • Přidáme dýňové pyré a znovu prošleháme.
  • V další misce si smícháme všechny ostatní suroviny (mouku, jedlou sodu, sůl, skořici a perníkové koření).
  • Moučnou směs nakonec přidáme k těstu a vše dohromady pořádně prošleháme.
  • Těsto nalejeme do formy a dáme péct na 50–60 minut.
  • Po upečení bábovku vyndáme z trouby a necháme ji ještě 10 minut ležet, poté ji vyklopíme z formy.
  • Po vychladnutí ji můžeme pocukrovat.
Zdroj obrázku: https://www.pexels.com/

Tip na závěr: Bábovku můžeme kontrolovat špejlí, jestli je již hezky propečená a nelepí se.

Dobrou chuť!

Zdroj fotografii: Pixbay, Pexel, Envato, Dreamstime, istockphoto.com

Petra Schovancováhttps://receptarprimanapadu.cz/
Odmalička je mojí vášní psaní, kreslení a příroda. V redakci iBydlení.cz se převážně věnuji tématům o zvelebování zahrady a péči o ni.

Nejnovější články

--- Další články autora ---