Podzim je sezonou dýní. Ty se dají v kuchyni využít na nespočet různých způsobů. Dýně je skvělá nejen do slaných, ale také sladkých receptů. Zkuste si doma upéct dýňovou bábovku s ořechy. Její příprava je jednoduchá a chuť vás ohromí.

Suroviny
- 350 g dýně
- půlka citronu
- 150 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 220 g másla
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička mleté sody
- 2 lžičky mleté skořice
- špetka soli
- 100 gramů vlašských ořechů

Postup přípravy
- Dýni nejdříve omyjte, rozpulte a zbavte ji měkkého středu.
- Zbytek dýně nakrájejte na měsíčky a ty poskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Dýni vložte do trouby a pečte cca 20 minut při 180 °C.
- Mezitím vejce rozklepněte do mísy, smíchejte ho s třtinovým cukrem a rozpuštěným máslem. Vše s pomocí mixéru vyšlehejte.
- Mouku prosejte do mísy společně s jedlou sodou, práškem do pečiva a skořicí.
- Do vyšlehané vaječné směsi přidejte šťávu z půlky citronu a postupně zašlehejte prosetou mouku s ostatními ingrediencemi.
- Dýni vyjměte z trouby a nechte ji vychladnout. Až bude studená, rozmixujte ji na pyré.
- Pyré poté zašlehejte do těsta a na závěr přidejte nasekané vlašské ořechy.
- Bábovkovou formu vymažte máslem, vysypte strouhankou a naplňte těstem.
- Formu vložte do trouby a pečte na 180 °C cca 40 až 60 minut. Že je bábovka hotová poznáte tak, že se těsto nebude lepit na špejli.
Po upečení můžete před servírováním bábovku lehce poprášit cukrem. Přejeme vám dobrou chuť.