back to top

Proč se vyplatí investovat do kvalitního napěňovače na mléko

Milujete kávové nápoje s mléčnou pěnou jako od profesionálního baristy? Věděli jste, že takovou pěnu si vytvoříte i v pohodlí svého domova? Stačí jen zainvestovat do kvalitní konvičky určené pro šlehání mléka a vědět, jak na to.

Osvojte si umění latte art v pohodlí svého domova

Povyšte svoje baristické umění na ještě vyšší úroveň a osvojte si umění techniky latte art přímo v pohodlí svého domova. Okouzlete své návštěvy nejen perfektně napěněnou mléčnou pěnou, ale i zajímavými a stylovými ornamenty. Právě ty se totiž nejlépe vytváří na dokonale našlehanou jemnou pěnu. Stylového výsledku docílíte i postupným naléváním mléčné pěny z konvičky, díky čemuž snadno vytvoříte některé ze základních vzorů, jako je například srdce nebo tulipán. Takovou kávou rozhodně nikdo nepohrdne.

Důležité zásady pro perfektně našlehané mléko

Pro bezchybné a profesionální šlehání mléka se vyplatí dodržovat několik zásad. Tou první je používat pouze studené mléko. To by mělo být nejlépe čerstvé a plnotučné. Jedině díky takovému mléku vytvoříte dokonalou pěnu. Klíčové je i použití kvalitní konvičky na šlehání mléka, bez které se rozhodně neobejdete. Do té nalijete studené plnotučné mléko a přibližně jeden centimetr pod hladinu ponoříte trysku. Pak už jen nezbývá než šlehat, zkoušet a postupně se propracovat k takovému výsledku, se kterým budete moci být maximálně spokojeni.

Konvička pro dokonale našlehanou lahodnou mléčnou pěnu

Konvička nebo napěňovač mléka je nezbytným doplňkem k našlehání bezchybné mléčnou pěny. V tomto ohledu záleží především na materiálu, ze kterého je vyrobena. Ideální volbou je vnitřní teflonová úprava nebo silnostěnná ocel. Podstatný je ovšem také tvar. I sebemenší detaily ve tvaru konvičky totiž hrají důležitou roli.

Zdroj fotografii: Pixbay, Pexel, Envato, Dreamstime, istockphoto.com

Nejnovější články

--- Další články autora ---