back to top

Začněte s krabičkovou dietou. Pořiďte si vhodné plastové dózy

Krabičková dieta je skvělý způsob, jak mít přehled v tom, co jíte, a šetřit čas i peníze. Přestože může příprava jídla do krabiček zpočátku působit složitě, s trochou praxe se stane běžnou součástí vašeho životního stylu. V následujících řádcích vám poskytneme návod, jak s tím vším začít, a poradíme vám i s výběrem plastových boxů.

Co je to krabičková dieta?

Krabičková dieta znamená plánování a přípravu jídel dopředu, takže dostanete pod kontrolu celkový jídelníček. Jestliže tedy chcete dodržovat své stravovací cíle, ať už se jedná o hubnutí, nabírání svalové hmoty, nebo udržování zdravého životního stylu, je tento způsob stravování ideální volbou.

Ušetříte spoustu času, protože si připravíte jídla i na celý týden dopředu. Samozřejmě vám bude nápomocná plastová dóza, do které si budete potraviny servírovat. Potřebovat však budete několik těchto dóz. Stejně tak ušetříte i peníze, neboť plánováním jídel eliminujete plýtvání potravinami.

Jak začít?

Prvně si naplánujte jídla. Vytvořte si týdenní plán jídel. Zahrňte do něj snídaně, obědy, večeře, ale i svačiny. Na základě tohoto plánu si udělejte nákupní seznam a kupte jen potřebné suroviny. Poté se pusťte do přípravy jídel. Vařte větší množství, jež pak rozdělíte do jednotlivých krabiček.

Jak vybrat plastové boxy s víkem?

Existuje nepřeberné množství plastových dóz, které splňují různé potřeby. Chcete, aby byl plastový box s víkem a současně se dal použít do mikrovlnky i chladničky? Počítejte s tím, že si u takového boxu trochu připlatíte, nicméně nemusíte připravené jídlo dávat na talíř, ale budete jít přímo z boxu.

Ujistěte se také, že box je vzduchotěsný, protože jedině tak udržíte jídlo čerstvé a zabráníte úniku pachů.

Tak co, pustíte se do krabičkové diety, nebo ne?

Zdroj fotografii: Pixbay, Pexel, Envato, Dreamstime, istockphoto.com

Nejnovější články

--- Další články autora ---