Zdravé langoše bez smažení!

Milujete langoše, ale je vám po nich těžko? Nebo jste v procesu hubnutí? V tom případě vyzkoušejte jejich zdravou verzi bez obav ze zažívacích problémů a bez výčitek. Skvělé na nich je také to, že i bez smažení chutnají naprosto báječně!

Zdroj obrázku: https://www.istockphoto.com/

Suroviny na těsto:

  • 2 hrnky špaldové mouky
  • ¾ hrnku přírodního kefíru
  • lžičku jedlé sody
  • ⅓ lžičky soli
  • lžičku olivového oleje

Suroviny na dozdobení:

  • slaná verze: máslo s prolisovaným česnekem, kečup a strouhaný sýr patří mezi známou klasiku
  • sladká verze: ricotta, javorový sirup, ovoce a máte hned zdravý dezert
Zdroj obrázku: https://www.istockphoto.com/

Postup:

  1. Všechny suroviny na těsto smíchejte dohromady.
  2. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte mouku. Pokud příliš tuhé, přilijte kefír.
  3. Z těsta udělejte placky o velikosti dlaně a vyskládejte je na plech s pečicím papírem.
  4. Pečte při 180 °C dozlatova cca 10 až 15 minut.
  5. Na závěr ozdobte surovinami podle vaší chuti. Můžete si udělat slanou i sladkou verzi.

Tyto langoše jsou oblíbené nejen díky tomu, že jsou zdravé, ale jsou hotové raz dva. Hodí se jako lehký oběd nebo teplá večeře.

Zdroj fotografii: Pixbay, Pexel, Envato, Dreamstime, istockphoto.com

Nika Lerchhttps://abcrecenze.cz/
Svoji lásku k psaní jsem spojila s mými koníčky, ke kterým patří péče o dům a zahradu. Na iBydlení.cz si můžete přečíst mé články o zahradničení, bytovém designu a celkovém zvelebováním domova.

Nejnovější články

--- Další články autora ---