Milujete langoše, ale je vám po nich těžko? Nebo jste v procesu hubnutí? V tom případě vyzkoušejte jejich zdravou verzi bez obav ze zažívacích problémů a bez výčitek. Skvělé na nich je také to, že i bez smažení chutnají naprosto báječně!

Suroviny na těsto:
- 2 hrnky špaldové mouky
- ¾ hrnku přírodního kefíru
- lžičku jedlé sody
- ⅓ lžičky soli
- lžičku olivového oleje
Suroviny na dozdobení:
- slaná verze: máslo s prolisovaným česnekem, kečup a strouhaný sýr patří mezi známou klasiku
- sladká verze: ricotta, javorový sirup, ovoce a máte hned zdravý dezert

Postup:
- Všechny suroviny na těsto smíchejte dohromady.
- Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte mouku. Pokud příliš tuhé, přilijte kefír.
- Z těsta udělejte placky o velikosti dlaně a vyskládejte je na plech s pečicím papírem.
- Pečte při 180 °C dozlatova cca 10 až 15 minut.
- Na závěr ozdobte surovinami podle vaší chuti. Můžete si udělat slanou i sladkou verzi.
Tyto langoše jsou oblíbené nejen díky tomu, že jsou zdravé, ale jsou hotové raz dva. Hodí se jako lehký oběd nebo teplá večeře.