Někdy může být složité připravit pro sebe nebo pro své dítě či manžela svačinku, která zasytí mezi hlavními jídly a zároveň dodá potřebnou energii. Nechte se proto inspirovat levnými svačinkami, díky kterým nebudete sahat po nevhodných sušenkách a rychlých cukrech a zároveň nezruinují váš domácí rozpočet.
Kam svačinku uložit
Nejdříve ze všeho vám dám cennou radu: investujte do malých roztomilých krabiček. Je na vás, zda budou z plastu nebo ze skla. Dnes se dají sehnat opravdu levně, protože akčních obchodů s domácími potřebami v Česku přibývá.
Není nic horšího, než připravit zdravou svačinku a nemít pro ni žádné místo. Nová krabička působí nejen úhledně, ale budete mít i radost z ní jíst. Jestliže myjete nádobí v myčce, nejvhodnější potravinovou dózou je ta ze skleněného materiálu.

V hlavní roli bílý jogurt
Jako nejlepší svačinky se mi osvědčily ty, ve kterých je hlavní složkou bílý jogurt.
Většinou se u nás v kuchyni vždy povaluje nějaké levné sezónní ovoce, které je potřeba sníst. V poslední době u nás v míse leželo opravdu hodně kusů kiwi.
Svačinky s bílým jogurtem připravíte rychle a levně. Svačinkový box naplníte bílým jogurtem z kelímku a přidáte nakrájené ovoce, které máte doma – ať už to bude již zmíněné kiwi nebo například banán, hrozny, hruška, mandarinka… Fantazii se meze nekladou.
Jestliže máte doma med, přidejte lžičku na konec. Krabičky se zdravou svačinkou zavřete a uložte do lednice – v případě potřeby jen vytáhnete a můžete jíst.
Dejte šanci ovesným vločkám
Ovesné kaše jsou oblíbené ranní jídlo mnoha lidí, já však mám k snídani raději slaná jídla, proto ovesné vločky konzumuji odpoledne na svačinu.
Jejich příprava je opravdu jednoduchá. Hrst ovesných vloček vhodíme na pánvičku nebo do menšího rendlíčku a přilijeme vodu nebo mléko. Jestliže chceme sladkou kaši, můžeme přidat med nebo nakrájený banán.

Slaná svačinka, která zasytí
Pokud chcete mít jistotu, že vás nějaké zdravá a levná svačinka zasytí na opravdu dlouhou dobu, dejte šanci kuskusu.
Jeho příprava je velmi jednoduchá – osolenou porci (asi 40 gramů) zalijeme vroucí vodou a necháme několik minut nabobtnat. Mezitím si stranou nakrájíme na malé kousky balkánský nebo feta sýr a rajčata. Vše smícháme dohromady s již nabobtnaným kuskusem, a jestliže máme rádi cibuli, přidáme trochu té červené.
Jestliže zvolíte kuskus v celozrnné variantě, můžete se vaše tělo těšit na přísun vitamínů ze skupiny B a příval minerálních látek. Dle serveru vitalia.cz obsahuje klasický kuskus méně výživových hodnot pro naše tělo než kuskus celozrnný.
Dobrou chuť.
Zdroj: vitalia.cz