Dokonale jemný dýňový chlebík hravě zastane roli chutného moučníku, když vás zrovna popadne chuť na něco dobrého. I když je časově náročnější na přípravu, odmění se vám lahodnou chutí, díky které se do této dobroty okamžitě zamilujete.

Suroviny
- 350 g dýně hokaido
- 250 g hladké mouky
- 100 ml řepkového oleje
- 100 g třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce perníkového koření
- 3 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 100 g čokolády na vaření
- tuk na vymazání formy
- hrubá mouka na vysypání
Krém:
- 100 g mascarpone
- 100 g tvarohu
- 1 lžíce moučkového cukru
- šťáva z 1 citronu

Postup přípravy:
- Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 °C.
- Dýni rozkrojte na polovinu a vydlabejte z ní semínka.
- Obě poloviny položte řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte cca hodinu na 180 °C.
- Upečenou dýni, kterou poznáte podle toho, že její slupku snadno propíchnete vidličkou, nechte vychladnout.
- Vezměte si lžíci a vydlabejte vnitřek.
- Ten rozmixujte, dokud vám nevznikne hladké pyré.
- Smíchejte prášek do pečiva, mouku, skořici, perníkové koření a sůl.
- Vajíčka v misce bokem vyšlehejte společně s cukrem do pěny.
- Do pěny poté přimíchejte sypkou směs a vytvořte hladké těsto.
- Do něho na závěr vmíchejte nakrájenou čokoládu.
- Připravené těsto nalijte do vymazané a vysypané formy.
- Vložte do trouby, kde pečte cca 50 minut.
- Po vytažení z trouby nechte vychladnout, mezitím si připravte krém.
- Všechny suroviny společně prošlehejte tak, aby vám vznikla krémová konzistence.
- Krém naneste na vychladlý dýňový chlebíček.