Leden je už několik let měsícem, ve kterém se lidé snaží omezovat spotřebu masa. Chtěli byste se k ostatním přidat, ale nemáte rádi vegetariánské náhražky? I zarytí masožravci si zamilují tyto zeleninové placičky.

Suroviny
1 brokolice
1 mozzarella
200 g mletých ovesných vloček
2 vejce
1 mrkev
1 petržel
2 stroužky česneku
hrst čerstvé petrželky
olivový olej
sůl
pepř
Postup
1) Vařte brokolici s na malé kousky nakrájenou mrkví a celerem cca 20 minut v osolené vodě.
2) Vodu slijte a suroviny rozmixujte nebo rozmačkejte šťouchadlem na brambory.
3) Přidejte ke směsi ostatní suroviny kromě olivového oleje a vše dobře promíchejte.
4) Ze směsi vytvarujte kuličky nebo placky.
5) Vložte je do trouby, potřete olivovým olejem a pečte cca 25 minut na 200 °C.

Recept můžete různě obměňovat. Zkuste místo mozzarelly parmezán, přidejte šalotku, pórek apod. K placičkám se nejlépe hodí brambory v různých podobách vařené, šťouchané, americké apod.).