Pochází z teplých krajů a můžete je s klidem pěstovat v běžných pokojových podmínkách. Moderní masožravky vynikají svou užitečností a pozoruhodným vzhledem. Zabaví vás podívanou při krmení a vyzdobí domov. Proč byste si tuto vitální rostlinu měli rozhodně pořídit a jak se o ni dobře postarat? Nechte se nalákat.
Co je na masožravce tak zajímavého?
Masožravka získává živiny chytáním hmyzu, který láká do pasti svých čelistí pomocí vůně a zbarvení. Díky uvolňujícím se enzymům postupně svou kořist stráví. Celkově existuje několik stovek druhů masožravek, které se liší vzhledem i náročností.

Jak se můžete dozvědět z webu Magazín Zahrada, pro začátečníky je vhodná mucholapka podivná, která je poměrně nenáročná. Masožravky se dají se zakoupit běžně v květinářství, zahradnictví nebo přímo od pěstitele, který vám poradí s výběrem i péčí.
Voda, teplota a světlo
Tito rostlinní dravci potřebují dostatek vláhy, světla a tepla. Ideální zálivka je pro masožravky měkká dešťová voda a občas jim můžete dopřát vodu destilovanou. Vodu z kohoutku nechte alespoň den odstát. V žádném případě zeminu nenechte nikdy vyschnout. Rostlinu umístěte co nejvíce na denní světlo. Přes léto je necháváme při pokojové teplotě kolem 25 °C, na zimu je vhodné teplotu snížit až na 15 °C.
Přesazování
Jako substrát je nejvhodnější rašelina. V případě, že se při pěstování objeví plíseň nebo zemina zapáchá, je třeba vyměnit za nový. Rostlinky přesazujeme dle potřeby, vždy na jaře. Pokud se jim daří, bohatě to stačí jednou za 2 nebo 3 roky.

Potrava
Teprve až po kvalitní zálivce, dostatku tepla a světla přichází na řadu krmení. Někteří lidé chybně masožravku překrmují, což může vést až k jejímu zahubení. I bez naší pomoci si totiž sama dokáže kořist nalákat a chytit. Pokud jí chceme sami dopřát nějaký mls, jedna moucha týdně úplně postačí.
Zdroj: Magazinzahrada.cz