Zdravé smažení bez přepáleného tuku a snadná údržba. Že byste to chtěli také vyzkoušet? Horkovzdušné fritézy jsou aktuálně jedním z nejprodávanějších domácích spotřebičů. Proč si toto trendy zařízení zaslouží místo v našich kuchyních? Co na nich lidé milují a jaké jsou jejich další výhody, které vás mají nalákat?

Zdravější vaření
Horkovzdušné fritézy nabízí zdravější alternativu než jiné metody vaření, protože při přípravě jídel vyžadují minimum oleje. Na rozdíl od klasického smažení, kdy jídlo ponoříte do rozpáleného oleje, fritéza obsahuje ventilátor, který zajišťuje rovnoměrnou cirkulaci vzduchu.
Snadné a rychlé použití
Zapomeňte na zdlouhavé nahřívání oleje v klasické fritéze nebo čekání na rozpálenou troubu. Horkovzdušné fritézy jsou nahřáté do pár minut. Stačí vložit pokrm, nastavit program, časovač a mezitím se můžete se jít věnovat jiným věcem.
Více způsobů přípravy jídla
Fritéza nabízí řadu různých funkcí vaření, a to všechno na jednom místě. Některé modely přicházejí s už přednastavenými programy, které umožňují přípravu všech druhů potravin. Web Vaříme dobroty vám ukáže, co všechno s fritézou zvládnete připravit.

Žádný zápach
Každé smažení doprovází specifický zápach, který pak v domácnosti přetrvává i několik dalších hodin. S horkovzdušnou fritézou se s tímto potýkat nebudete a v prostoru ucítíte jen vůni připravovaného jídla.
Jednoduchá údržba
Čištění vnitřního koše se může zdát zpočátku náročné. Jednoduchý a šetrný způsob, jak odstranit zaschlé potraviny a mastnotu, je namočení koše na 10 minut do teplé vody se saponátem. Díky tomu se uvolní nečistoty, které pak jen lehce setřete houbičkou.
Nízké provozní náklady
Vzhledem k tomu, že mnoho domácností hledá příležitost, kde ušetřit, není náhoda, že se tyto fritézy staly tak populárními. Spotřebují totiž mnohem méně energie k zahřívání a vaření než klasická trouba. Ušetří tak nejen váš čas, ale i peníze.
Zdroj: Varimedobroty.cz