Máte rádi škvarkovou pomazánku? Klasika ze školky i tradiční dobrota, která se připravovala vždy po zabijačce. Většina z nás škvarkovou pomazánku alespoň jednou ochutnala. Proč ale tradiční recept trochu neoživit? Zkuste si škvarkovou pomazánku připravit po našem!

Suroviny:
- 300 g škvarků
- 150 g uzeného masa
- 1 menší cibule
- 1 až 2 lžíce sádla
- 1 lžička hořčice
- Sůl

Postup přípravy
Příprava škvarkové pomazánky, ve které hraje důležitou roli uzené maso, není vůbec náročná. Hravě si s ní poradí i začátečník. Zkuste ji také.
- Lžíci sádla nechte rozehřát na pánvi.
- Jakmile se sádlo rozehřeje, přidejte najemno pokrájenou cibuli.
- Stáhněte na mírný plamen a nechte cibuli zesklovatět.
- Škvarky společně s uzeným masem umelte najemno (případně můžete rozmixovat tyčovým mixérem).
- Do připravené směsi přidejte cibulku, dochuťte hořčicí a solí.
Na první pohled obyčejná pomazánka, kterou zná snad úplně každý, může díky správné volbě surovin chutnat báječně. Vyzkoušejte ji a dejte nám vědět, jak vám chutnala.