Škvarková pomazánka s uzeným masem

Máte rádi škvarkovou pomazánku? Klasika ze školky i tradiční dobrota, která se připravovala vždy po zabijačce. Většina z nás škvarkovou pomazánku alespoň jednou ochutnala. Proč ale tradiční recept trochu neoživit? Zkuste si škvarkovou pomazánku připravit po našem!

Zdroj obrázku: https://www.istockphoto.com/

Suroviny:

  • 300 g škvarků
  • 150 g uzeného masa
  • 1 menší cibule
  • 1 až 2 lžíce sádla
  • 1 lžička hořčice
  • Sůl
Zdroj obrázku: https://www.istockphoto.com/

Postup přípravy

Příprava škvarkové pomazánky, ve které hraje důležitou roli uzené maso, není vůbec náročná. Hravě si s ní poradí i začátečník. Zkuste ji také.

  1. Lžíci sádla nechte rozehřát na pánvi.
  2. Jakmile se sádlo rozehřeje, přidejte najemno pokrájenou cibuli.
  3. Stáhněte na mírný plamen a nechte cibuli zesklovatět.
  4. Škvarky společně s uzeným masem umelte najemno (případně můžete rozmixovat tyčovým mixérem).
  5. Do připravené směsi přidejte cibulku, dochuťte hořčicí a solí.

Na první pohled obyčejná pomazánka, kterou zná snad úplně každý, může díky správné volbě surovin chutnat báječně. Vyzkoušejte ji a dejte nám vědět, jak vám chutnala.

Zdroj fotografii: Pixbay, Pexel, Envato, Dreamstime, istockphoto.com

Nikol Kolomazníková
Zařizování domácnosti je mou radostí – pro nelibost své rodiny doma neustále pohybuji s nábytkem. Na iBydlení.cz si můžete přečíst mé články plné levných nápadů, které se v domácnosti neztratí.

Nejnovější články

--- Další články autora ---