Znáte oravské placky? Pokud ne, musíte je vyzkoušet. Zdánlivě obyčejný recept, který je navíc úžasně jednoduchý na přípravu, zachutná dětem i dospělým. Nejlépe si je vychutnáte ještě teplé, ideálně s hrníčkem podmáslí či kefíru.

Suroviny:
- 1,5 kg brambor
- 2 lžíce Solamylu (nebo Maizeny)
- sůl
Postup přípravy:
Na tomto receptu je skvělá nejen chuť, ale především jednoduchost. Oravské placky připravíte během chvíle. Jsou tak například chutnou večeří, na které si smlsne celá rodina.
- Brambory uvařte ve slupce.
- Po uvaření je nechte vychladnout. Poté oloupejte a nastrouhejte najemno.
- Přidejte škrob a lehce osolte.
- S pomocí lžíce nabírejte těsto, vytvářejte placky přímo na plechu vyloženém pečicím papírem.
- Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 20 až 30 minut.

Nejlépe uděláte, když se do oravských placek pustíte hned. Doporučujeme si k nim nalít hrníček kefíru.