Oravské placky: jednoduchý pokrm, který chutná nejlépe ještě teplý

Znáte oravské placky? Pokud ne, musíte je vyzkoušet. Zdánlivě obyčejný recept, který je navíc úžasně jednoduchý na přípravu, zachutná dětem i dospělým. Nejlépe si je vychutnáte ještě teplé, ideálně s hrníčkem podmáslí či kefíru.

Zdroj obrázku: https://www.istockphoto.com/

Suroviny:

  • 1,5 kg brambor
  • 2 lžíce Solamylu (nebo Maizeny)
  • sůl

Postup přípravy:

Na tomto receptu je skvělá nejen chuť, ale především jednoduchost. Oravské placky připravíte během chvíle. Jsou tak například chutnou večeří, na které si smlsne celá rodina.

  1. Brambory uvařte ve slupce.
  2. Po uvaření je nechte vychladnout. Poté oloupejte a nastrouhejte najemno.
  3. Přidejte škrob a lehce osolte.
  4. S pomocí lžíce nabírejte těsto, vytvářejte placky přímo na plechu vyloženém pečicím papírem.
  5. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 20 až 30 minut.
Zdroj obrázku: https://www.istockphoto.com/

Nejlépe uděláte, když se do oravských placek pustíte hned. Doporučujeme si k nim nalít hrníček kefíru.

Zdroj fotografii: Pixbay, Pexel, Envato, Dreamstime, istockphoto.com

Nikol Kolomazníková
Zařizování domácnosti je mou radostí – pro nelibost své rodiny doma neustále pohybuji s nábytkem. Na iBydlení.cz si můžete přečíst mé články plné levných nápadů, které se v domácnosti neztratí.

Nejnovější články

--- Další články autora ---