Nadýchaný dýňový perník: chutný, vláčný a snadný na přípravu

Jestli k tomuto období něco neodmyslitelně patří, pak jsou to jednoznačně dýně. Mnozí se dokonce nemohou dočkat podzimu, kdy je dýňová sezona a dýně se pak objevují na našich stolech v mnoha podobách. My vám přinášíme recept na nadýchaný dýňový perník, který rozhodně musíte vyzkoušet.

Suroviny

  • 250 g jemně nastrouhané dýně
  • 140 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 60 ml oleje
  • 220 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do perníku
zdroj: https://pixabay.com/

Postup přípravy

  1. Dýni nejdříve očistěte, zbavte ji semínek a poté ji nastrouhejte najemno.
  2. K dýni přidejte vejce, cukr a všechno dobře promíchejte.
  3. Následně přilijte olej, přisypte předem prosátou mouku a nezapomeňte na prášek do perníku.
  4. Všechny suroviny dobře promíchejte.
  5. Pokud máte radši tmavší perník, v tuto chvíli můžete přidat lžíci až dvě kakaa.
  6. Těsto nalijte do formy vymazané máslem a vysypané moukou, případně lze formu vyložit pečicím papírem.
  7. Vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte cca 25–⁠30 minut. Že je perník hotový, poznáte podle toho, že se nelepí na špejli.

Naše tipy

  • Do dýňového perníku je možné přidat i nasekané ořechy, někdo má raději kousky čokolády.
  • Vhodný je také strouhaný kokos, který perníku dodá ten správný šmrnc.
  • Po vychladnutí je možné perník rozkrojit a pomazat ho marmeládou.

Přejeme dobrou chuť.

Nikol Kolomazníková

Zdroj fotografii: Pixbay, Pexel, Envato, Dreamstime, istockphoto.com

Nikol Kolomazníková
Zařizování domácnosti je mou radostí – pro nelibost své rodiny doma neustále pohybuji s nábytkem. Na iBydlení.cz si můžete přečíst mé články plné levných nápadů, které se v domácnosti neztratí.

Nejnovější články

--- Komerční prezentace ---

--- Další články autora ---