Jestli k tomuto období něco neodmyslitelně patří, pak jsou to jednoznačně dýně. Mnozí se dokonce nemohou dočkat podzimu, kdy je dýňová sezona a dýně se pak objevují na našich stolech v mnoha podobách. My vám přinášíme recept na nadýchaný dýňový perník, který rozhodně musíte vyzkoušet.
Suroviny
- 250 g jemně nastrouhané dýně
- 140 g cukru krupice
- 2 vejce
- 60 ml oleje
- 220 g polohrubé mouky
- 1 prášek do perníku

Postup přípravy
- Dýni nejdříve očistěte, zbavte ji semínek a poté ji nastrouhejte najemno.
- K dýni přidejte vejce, cukr a všechno dobře promíchejte.
- Následně přilijte olej, přisypte předem prosátou mouku a nezapomeňte na prášek do perníku.
- Všechny suroviny dobře promíchejte.
- Pokud máte radši tmavší perník, v tuto chvíli můžete přidat lžíci až dvě kakaa.
- Těsto nalijte do formy vymazané máslem a vysypané moukou, případně lze formu vyložit pečicím papírem.
- Vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte cca 25–30 minut. Že je perník hotový, poznáte podle toho, že se nelepí na špejli.
Naše tipy
- Do dýňového perníku je možné přidat i nasekané ořechy, někdo má raději kousky čokolády.
- Vhodný je také strouhaný kokos, který perníku dodá ten správný šmrnc.
- Po vychladnutí je možné perník rozkrojit a pomazat ho marmeládou.
Přejeme dobrou chuť.