Krémové dýňové pesto s těstovinami

Dalším tipem, jak využít skvělé podzimní dýně, mít chutný a rychlý oběd, ale také zdravý a vyvážený, je pesto s těstovinami. Pro milovníky dýní a těstovin jako dělané. Pojďme si společně doma vytvořit podzimní oběd s nádechem Itálie.

Zdroj obrázku: https://www.pexels.com/

Suroviny:

  • 450 g oloupané a vydlabané máslové dýně (můžeme ale použít i dýni hokkaidó)
  • 60 g passaty nebo rajčatového protlaku
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 60 ml vody z uvařených těstovin
  • Olivový olej
  • 1 lžíce másla
  • 1 malý stroužek česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 velká lžíce strouhaného parmazánu
  • Sůl a pepř
  • Špagety

Postup:

  • Nejprve si dýni oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Pokapeme ji olivovým olejem a dáme ji péct do vyhřáté trouby na 210 °C, cca na 25 minut.
  • Po upečení dáme ještě teplou dýni do mísy, přidáme passatu nebo rajčatový protlak a rozmixujeme.
  • Do hrnce si dáme uvařit těstoviny. Po uvaření si ale odlejeme vodu z těstovin, kterou použijeme do omáčky.
  • Na větší a hlubší pánvi si rozpustíme lžíci másla, přidáme rozmixovanou dýni s passatou, prolisovaný česnek. Necháme asi minutu provařit a přilejeme smetanu.
  • Osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín, sladkou mletou papriku, parmazán a vodu z těstovin.
  • Omáčku povaříme, necháme probublat. Sundáme ji z plotny.
  • Hotové těstoviny přidáme k omáčce, vše dohromady promícháme tak, aby omáčka hezky obalila všechny těstoviny.
  • A můžeme servírovat na talíř.
Zdroj obrázku: https://www.pexels.com/

Tip na závěr: Můžeme na talíři dozdobit parmazánem, burratou či mozzarellou a vše posypat semínky.

Dobrou chuť!

Zdroj fotografii: Pixbay, Pexel, Envato, Dreamstime, istockphoto.com

Petra Schovancováhttps://receptarprimanapadu.cz/
Odmalička je mojí vášní psaní, kreslení a příroda. V redakci iBydlení.cz se převážně věnuji tématům o zvelebování zahrady a péči o ni.

Nejnovější články

--- Komerční prezentace ---

--- Další články autora ---