Krémová polévka vonící po slanině je skvělá pro zimní večery

Teď v zimě si dokážeme polévku vychutnat mnohem více než kdykoli jindy během roku. V tomto počasí se často domů vracíme prochladlí a horká polévka nás dokáže dokonale zahřát. A teď si představte, jak si pochutnáváte na polévce vonící po slanině. Odoláte jí?

Zdroj obrázku: https://www.istockphoto.com/

Suroviny:

  • 1 větší mrkev
  • 1 petržel
  • 2 plátky celeru z bulvy
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 větší brambora
  • 3 plátky dýně hokaido
  • 0,5 malé cukety
  • 1 lžíce sádla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • libeček (nebo petrželka)

Dále potřebujete:

  • 12-15 růžiček kapusty
  • anglická slanina
Zdroj obrázku: https://www.istockphoto.com/

Postup přípravy:

  1. Zeleninu očistěte a nakrájejte na jemné kostičky.
  2. Brambory a dýni odložte zvlášť do misky.
  3. Cibuli oloupejte, česnek nasekejte nadrobno.
  4. Kapustičky očistěte, rozpulte, osolte a krátce poduste, aby byly tzv. na skus.
  5. Do hrnce vložte sádlo, které nechte rozehřát.
  6. Orestujte na něm osolené a opepřené kostičky zeleniny společně s cibulí.
  7. Ve chvíli, kdy začne zelenina chytat zlatavou barvu, přidejte česnek a ještě minutu restujte.
  8. Přidejte dýni s bramborem.
  9. Zeleninu v hrnci zalijte 1,5 litrem horké vody, nechte uvařit doměkka.
  10. Po uvaření rozmixujte ideálně tyčovým mixérem do hladké, krémové konzistence.
  11. Než se vám polévka uvaří, na suché pánvi opečte plátky slaniny.
  12. Na másle opečte kapustičky.
  13. Na talíř nejdříve nalijte polévku, přidejte slaninu a opečené kapustičky.
  14. Na závěr posypte libečkem a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Zdroj fotografii: Pixbay, Pexel, Envato, Dreamstime, istockphoto.com

Nikol Kolomazníková
Zařizování domácnosti je mou radostí – pro nelibost své rodiny doma neustále pohybuji s nábytkem. Na iBydlení.cz si můžete přečíst mé články plné levných nápadů, které se v domácnosti neztratí.

Nejnovější články

--- Další články autora ---