Kaštanová polévka po jihotyrolsku

Mnozí zastávají názor, že polévka nesmí u plnohodnotného oběda chybět. Všichni známe klasiku v podobě vývaru, milujeme tradiční bramboračku, neodoláme syté gulášové polévce. Co ale taková kaštanová polévka? Ta se na našich stolech objevuje zřídka, což je škoda. Zkuste ji podle našeho receptu.

Zdroj obrázku: https://www.istockphoto.com/

Suroviny:

  • 300 g sušených kaštanů
  • 150 g sušených fazolí
  • sůl
  • cukr
  • skořice
Zdroj obrázku: https://www.istockphoto.com/

Postup přípravy:

  1. Kaštany zvlášť a fazole zvlášť nechte přes noc namočené ve vodě.
  2. Bude-li to třeba, odstraňte následující den z kaštanů jemnou slupku.
  3. Fazole a kaštany vložte do jednoho hrnce a vařte je v 1 litru vody cca hodinu a půl.
  4. Přidejte podle chuti cukr, sůl a také mletou skořici.
  5. Polévku nechte ještě chvíli provařit a poté rozmixujte tyčovým mixérem tak, aby byla krásně krémová a hladká.

Náš tip: Můžete podávat s trochou zakysané smetany.

Zdroj fotografii: Pixbay, Pexel, Envato, Dreamstime, istockphoto.com

Nikol Kolomazníková
Zařizování domácnosti je mou radostí – pro nelibost své rodiny doma neustále pohybuji s nábytkem. Na iBydlení.cz si můžete přečíst mé články plné levných nápadů, které se v domácnosti neztratí.

Nejnovější články

--- Další články autora ---