Mnozí zastávají názor, že polévka nesmí u plnohodnotného oběda chybět. Všichni známe klasiku v podobě vývaru, milujeme tradiční bramboračku, neodoláme syté gulášové polévce. Co ale taková kaštanová polévka? Ta se na našich stolech objevuje zřídka, což je škoda. Zkuste ji podle našeho receptu.

Suroviny:
- 300 g sušených kaštanů
- 150 g sušených fazolí
- sůl
- cukr
- skořice

Postup přípravy:
- Kaštany zvlášť a fazole zvlášť nechte přes noc namočené ve vodě.
- Bude-li to třeba, odstraňte následující den z kaštanů jemnou slupku.
- Fazole a kaštany vložte do jednoho hrnce a vařte je v 1 litru vody cca hodinu a půl.
- Přidejte podle chuti cukr, sůl a také mletou skořici.
- Polévku nechte ještě chvíli provařit a poté rozmixujte tyčovým mixérem tak, aby byla krásně krémová a hladká.