Jste v časové tísni, nechce se vám stát hodiny u plotny, ale přesto byste se chtěli zahřát výživným a chutným jídlem? V tom případě musíte vyzkoušet naši batátovou polévku s kari. Navíc ji zvládne i skutečný kuchařský antitalent.

Suroviny:
1 batát
2 mrkve
1 brambora
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžičky kari
trocha másla nebo slunečnicového oleje
kuřecí vývar (nemusí být)
sůl
pepř
chilli (podle chuti)

Postup:
1) Na troše másla nebo slunečnicového oleje zpěňte cibulku a přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, brambor a batát.
2) Zhruba 5 minut občas promíchejte na středním plameni.
3) Poté přidejte kuřecí vývar. Pokud ho doma nemáte, můžete dát jen vodu. Jestliže chcete skutečně polévku, můžete mít vody více. Milovníci krémů by měli přidat vody méně. Berte ale v potaz to, že se během vaření část odpaří, takže by vody nemělo být málo.
4) Vařte do změknutí zeleniny na mírném ohni zhruba 20 minut.
5) Poté přidejte cca 3 lžičky kari (podle chuti a ostrosti), sůl a pepř. Jestliže chcete mít polévku ostrou, přidejte také koření chilli nebo chilli papričky.
6) Na závěr polévku rozmixujte.
Tuto polévku milují nejen dospělí, ale také děti. Pokud ji budete pro vaši drobotinu vařit, tak samozřejmě vynechte kari a chilli a místo tohoto koření přidejte kvůli chuti muškátový oříšek. Servírovat ji můžete také s čerstvou petrželkou.