Jak vyčistit mikrovlnku bez použití chemie? Pomůže citrón nebo jedlá soda

Mikrovlnná trouba potřebuje v každé domácnosti pravidelnou údržbu. Když ji dlouho nečistíte, může se stát, že začne hůře ohřívat, způsobí požár nebo zhorší chuť i vůni vašeho jídla. V tomto článku se dozvíte několik tipů a triků, díky kterým bude mikrovlnka jako ze žurnálu, a to bez použití chemických přísad.

Zkuste běžně používané domácí suroviny

Největším problémem bývá, když se zbytky jídla v mikrovlnce připečou. Ty se pak hůře čistí, ale možností, jak tyto nečistoty vyčistit, je hned několik. Podle webu Bydlímekvalitně.cz jsou skvělými pomocníky například ocet, jedlá soda nebo plátky citrónu.

Jak na čisticí pastu z jedlé sody

Soda účinně zničí zaschlou špínu i nepříjemný zápach, který někdy nejde ani vyvětrat. 

Smíchejte vodu se sodou a připravte hladkou čisticí pastu bez hrudek, které by mohly vnitřek mikrovlnné trouby poškrábat. Pastu lehce rozetřete po stěnách a nechte působit. Poté setřete navlhčeným hadříkem.

Zdroj obrázku: https://www.istockphoto.com/

Pomůže i obyčejný citrón

S připáleninami si citrón skvěle poradí. Misku (musí být vhodná do mikrovlnné trouby) naplňte vodou a vložte do ní několik plátků citrónu. Dejte ji do mikrovlnky a zapněte maximální výkon. Po pěti minutách vypněte a vnitřek pečlivě setřete. Pára tak uvolní připečené zbytky jídla a citrón mikrovlnku příjemně provoní. 

Zdroj obrázku: https://www.istockphoto.com/

Chemii až nakonec

Chemie je zázračná na různé nečistoty a mastnotu. Výhodou je její rychlost a účinnost.

Nevýhodou jsou ale nejrůznější chemické přísady, které jsou škodlivé jak pro zdraví, tak pro přírodu.

Zdroj: Bydlímekvalitně.cz

Zdroj fotografii: Pixbay, Pexel, Envato, Dreamstime, istockphoto.com

Kristýna Kadlecováhttps://ezena.sk/
Miluju dobré jídlo a ráda zkouším nové recepty, hlavně ty zdravé. Pečení a vaření mě dělá šťastnou. Mojí vášní je také zahrada a vše kolem ní. Ráda vám na webu iBydlení.cz předám různé rady a tipy, které se týkají zahrady, a přidám nějaký ten zdravý recept.

Nejnovější články

--- Další články autora ---