Asi každému z nás už se někdy stalo, že ho v kuchyni přivítal nevábný zápach. Kuchyně je místo, kde se vaří a skladují potraviny. Není se čemu divit, že se zde mnohdy mísí různorodé pachy a vůně. Naštěstí existují jednoduché fígle, jak se zápachu linoucího se kuchyní zbavit.
Slyšeli jste o pečeném citronu?
Už jste někdy zaslechli o babské radě v podobě pečeného citronu? Pokud ne, pak teď společně s námi můžete odhalit opravdu jednoduchý trik, jak na zápach v kuchyni.
Vezměte si citrón, nakrájejte ho na plátky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Plátky citronu lehce pokapejte olejem a dejte do trouby předehřáté na 130 stupňů. Nechte v troubě asi půl hodiny, otevřete dvířka trouby a nechte je otevřená přes noc. Po zápachu nebude ani stopy.

Se zápachem z odpadu si poradí dvě laciné suroviny
Není tajemstvím, že mnohdy za nevábnou vůní v kuchyni stojí právě odpady. Už se vám někdy stalo, že vás do nosu udeřil zápach linoucí se z dřezu? Pokud ano, pak s námi budete souhlasit, že to rozhodně není nic příjemného. S tímto problémem si hravě poradíte za pomoci dvou levných surovin, které má navíc doma asi úplně každý – soli a jedlé sody.
Do dřezu nasypte a jeden hrníček soli a jeden hrníček jedlé sody. Nechte pár minut působit a poté zalijte konvici vroucí vody. Kombinace těchto surovin pročistí odpad a odstraní nevábný zápach.

Bublající osvěžovač vzduchu
Nevoní vám ovzduší ve vaší kuchyni? Vyrobte si bublající osvěžovač vzduchu. I tohle je odzkoušený trik našich babiček, který bude fungovat i u vás doma. Hrnec naplňte vodou a vhoďte do něho aromatické koření – doporučujeme například hřebíček, muškátový oříšek, skořici. Použít můžete i slupky pomeranče nebo citronu.
Následně vodu v hrnci přiveďte k varu a nechte vařit 20 až 30 minut. Při vaření se bude kuchyní linout příjemná vůně, která vydrží i několik hodin.