I když si hrušky tak nějak spojujeme s podzimem, ke kterému podobně jako dýně neodmyslitelně patří, nikde není psáno, že si na nich nemůžeme pochutnat i kdykoli jindy během roku. Pokud máte rádi hruškové moučníky, přinášíme vám výborný recept na hruškový cheesecake. Jsme si jistí, že si vás okamžitě získá.

Suroviny:
- 5 hrušek
- 400 g cream cheese
- 100 g rýžové mouky
- 10 g vanilkového cukru
- 2 vejce
- pekanové máslo s kešu
- 2 lžíce kakaa
- 30 g kokosového cukru
Postup přípravy:
Správná hospodyňka ví, že základem je vyhřátá trouba. Proto začněte tím, že si troubu vyhřejete na 200 °C. Poté se pusťte do dalšího postupu.

- Hrušky pokrájejte, vložte do hrnce s vodou a duste, dokud nebudou měkké.
- Mezitím si do mixéru dejte rýžovou mouku, kakao a vodu dle potřeby.
- Všechny suroviny dobře promíchejte.
- Na dno dortové formy přidejte trochu ořechového másla, které se postará o sladkou, lehce křupavou krustu.
- Přidejte připravené těsto.
- Formu vložte do trouby a pečte cca 30 minut.
- Nyní máte čas na přípravu krému. Smíchejte zbylé suroviny a nechte krém chvíli stranou.
- Jakmile se korpus upeče, naskládejte na něj dušené hrušky a ty potřete krémem.
- Vše promíchejte a vložte zpět do trouby, kde pečte další cca hodinu a půl dozlatova.
- Před podáváním ozdobte trochou ořechového másla.