Hruškový cheesecake si vychutnáte nejen na podzim

I když si hrušky tak nějak spojujeme s podzimem, ke kterému podobně jako dýně neodmyslitelně patří, nikde není psáno, že si na nich nemůžeme pochutnat i kdykoli jindy během roku. Pokud máte rádi hruškové moučníky, přinášíme vám výborný recept na hruškový cheesecake. Jsme si jistí, že si vás okamžitě získá.

Zdroj obrázku: https://www.istockphoto.com

Suroviny:

  • 5 hrušek
  • 400 g cream cheese
  • 100 g rýžové mouky
  • 10 g vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • pekanové máslo s kešu
  • 2 lžíce kakaa
  • 30 g kokosového cukru

Postup přípravy:

Správná hospodyňka ví, že základem je vyhřátá trouba. Proto začněte tím, že si troubu vyhřejete na 200 °C. Poté se pusťte do dalšího postupu.

Zdroj obrázku: https://www.istockphoto.com
  1. Hrušky pokrájejte, vložte do hrnce s vodou a duste, dokud nebudou měkké.
  2. Mezitím si do mixéru dejte rýžovou mouku, kakao a vodu dle potřeby.
  3. Všechny suroviny dobře promíchejte.
  4. Na dno dortové formy přidejte trochu ořechového másla, které se postará o sladkou, lehce křupavou krustu.
  5. Přidejte připravené těsto.
  6. Formu vložte do trouby a pečte cca 30 minut.
  7. Nyní máte čas na přípravu krému. Smíchejte zbylé suroviny a nechte krém chvíli stranou.
  8. Jakmile se korpus upeče, naskládejte na něj dušené hrušky a ty potřete krémem.
  9. Vše promíchejte a vložte zpět do trouby, kde pečte další cca hodinu a půl dozlatova.
  10. Před podáváním ozdobte trochou ořechového másla.

Přejeme vám dobrou chuť!

Zdroj fotografii: Pixbay, Pexel, Envato, Dreamstime, istockphoto.com

Nikol Kolomazníková
Zařizování domácnosti je mou radostí – pro nelibost své rodiny doma neustále pohybuji s nábytkem. Na iBydlení.cz si můžete přečíst mé články plné levných nápadů, které se v domácnosti neztratí.

Nejnovější články

--- Další články autora ---