Znát recept na chutnou paštiku nikdy není na škodu. My vám dnes přinášíme recept na možná trochu netradiční kombinaci chutí – houbová paštika s mandlemi. Nenechte se zastrašit a ochutnejte ji. Je totiž vynikající.

Suroviny:
- 300 g čerstvých hub (mohou být i měkké)
- 300 g žampionů
- velká hrst sušených hub
- 3 až 4 stroužky česneku
- 50 g másla
- 80 g anglické slaniny
- 100 g smetany ke šlehání
- 50 ml bílého vína
- hrst oloupaných mandlí
- sůl
- pepř
- špetka chilli
- kmín
- snítka tymiánu
Dále si připravte:
- na posyp plátky opražených mandlí
- máslo na polití

Postup přípravy:
- Česnek, cibuli, slaninu a houby nakrájejte.
- Slaninu nechte opéct na troše oleje, poté k ní přidejte nakrájenou cibuli a kmín.
- Chvíli společně opékejte, poté přidejte česnek.
- Do orestovaného základu přidejte všechny houby a tymián.
- Nechte dusit cca 10 minut – dokud se nevyvaří všechna voda.
- Přidejte mandle, víno a vařte dalších 10 minut.
- Směs odstavte z plotny a přidejte máslo.
- Nechte chvíli vychladnout, poté přidejte smetanu a koření dle chuti.
- Vezměte si tyčový mixér a směs rozmixujte dohladka – komu nevadí, může nechat kousky hub.
- Bude-li třeba, paštiku ještě dochuťte.
- Dejte paštiku do misky a posypte ji plátky mandlí, zalijte máslem a nechte před podáváním vychladit.