Borůvkový cheesecake – dokonalý dezert ke kávě i na návštěvu

Milujete lehké dezerty ke kávě? Nebo k vám dorazí návštěva a chcete se blýsknout? Případně se na návštěvu chystáte a nechcete dorazit s prázdnou? Tento jednoduchý recept je zaručeným gastronomickým prožitkem pro každého.

Suroviny:

Korpus

  • 1 balení Lotus sušenek
  • 100 g másla

Náplň

  • 2 tučné tvarohy (500 g)
  • Malý řecký jogurt (150 g)
  • 170 g cukru
  • 2 vejce
  • Lžíce hladké mouky
  • Vanilkový cukr
  • Špetka soli

Ovoce

  • 200 g borůvek
  • 2 lžíce cukru
zdroj: https://pixabay.com/

Postup:

  • Rozpustíme si máslo. V mixéru si rozdrtíme celé balení sušenek, poté k nim přidáme rozpuštěné máslo a smícháme.
  • Vezmeme si dortovou formu, kterou vyložíme pečícím papírem. Do ní namačkáme směs ze sušenek a másla tak, aby byla rovnoměrně rozvrstvená. A takto připravené dáme do rozehřáté trouby na 180° a pečeme 10 minut.
  • Mezitím si připravíme ovoce. Do rendlíku si dáme všechny borůvky a přidáme k nim dvě lžíce cukru. Povaříme na mírném stupni cca 5 minut.
  • Pustíme se do přípravy náplně. Do větší mísy si dáme oba tvarohy, jogurt a vejce. Pořádně promícháme metličkou. Poté přidáme cukr, vanilkový cukr, špetku soli a lžíci hladké mouky.
  • Vše pořádně promícháme, aby nevznikaly hrudky. Mícháme stále metličkou, aby se tvaroh nesrazil a směs nebyla příliš tekutá.
  • Hotovou náplň můžeme pomalu vlít na upečený korpus, který ale musí být vychladlý, nemusí být ale úplně studený.
  • Jakmile máme směs vylitou, pustíme se do ovoce.
  • Uvařené borůvky opatrně přidáváme po lžících do náplně a pomocí špejle nebo párátka udělejte tzv. mapy, což znamená, že barevnou směsí si náplň pomalujete.
  • Pečte celý cheesecake na 180° asi 30 minut. Po vychladnutí jej dejte na 4 hodiny vychladit do lednice. Pokud to tedy vydržíte.

Rada na závěr: Pokud máte raději méně sladké dezerty, klidně můžete přidat méně cukru.

Ještě tip: Můžete použít klidně i jiné ovoce než borůvky. Třeba maliny, ostružiny, jahody. Nebo třeba směs.

Dobrou chuť!

Autor: Petra Schovancová

Zdroj fotografii: Pixbay, Pexel, Envato, Dreamstime, istockphoto.com

Petra Schovancováhttps://receptarprimanapadu.cz/
Odmalička je mojí vášní psaní, kreslení a příroda. V redakci iBydlení.cz se převážně věnuji tématům o zvelebování zahrady a péči o ni.

Nejnovější články

--- Další články autora ---