Milujete lehké dezerty ke kávě? Nebo k vám dorazí návštěva a chcete se blýsknout? Případně se na návštěvu chystáte a nechcete dorazit s prázdnou? Tento jednoduchý recept je zaručeným gastronomickým prožitkem pro každého.
Suroviny:
Korpus
- 1 balení Lotus sušenek
- 100 g másla
Náplň
- 2 tučné tvarohy (500 g)
- Malý řecký jogurt (150 g)
- 170 g cukru
- 2 vejce
- Lžíce hladké mouky
- Vanilkový cukr
- Špetka soli
Ovoce
- 200 g borůvek
- 2 lžíce cukru

Postup:
- Rozpustíme si máslo. V mixéru si rozdrtíme celé balení sušenek, poté k nim přidáme rozpuštěné máslo a smícháme.
- Vezmeme si dortovou formu, kterou vyložíme pečícím papírem. Do ní namačkáme směs ze sušenek a másla tak, aby byla rovnoměrně rozvrstvená. A takto připravené dáme do rozehřáté trouby na 180° a pečeme 10 minut.
- Mezitím si připravíme ovoce. Do rendlíku si dáme všechny borůvky a přidáme k nim dvě lžíce cukru. Povaříme na mírném stupni cca 5 minut.
- Pustíme se do přípravy náplně. Do větší mísy si dáme oba tvarohy, jogurt a vejce. Pořádně promícháme metličkou. Poté přidáme cukr, vanilkový cukr, špetku soli a lžíci hladké mouky.
- Vše pořádně promícháme, aby nevznikaly hrudky. Mícháme stále metličkou, aby se tvaroh nesrazil a směs nebyla příliš tekutá.
- Hotovou náplň můžeme pomalu vlít na upečený korpus, který ale musí být vychladlý, nemusí být ale úplně studený.
- Jakmile máme směs vylitou, pustíme se do ovoce.
- Uvařené borůvky opatrně přidáváme po lžících do náplně a pomocí špejle nebo párátka udělejte tzv. mapy, což znamená, že barevnou směsí si náplň pomalujete.
- Pečte celý cheesecake na 180° asi 30 minut. Po vychladnutí jej dejte na 4 hodiny vychladit do lednice. Pokud to tedy vydržíte.
Rada na závěr: Pokud máte raději méně sladké dezerty, klidně můžete přidat méně cukru.
Ještě tip: Můžete použít klidně i jiné ovoce než borůvky. Třeba maliny, ostružiny, jahody. Nebo třeba směs.
Dobrou chuť!
Autor: Petra Schovancová