Aby naše káva byla vždy výborná, je zapotřebí správně čistit i napěňovač mléka

Příprava kvalitní a dobré kávy se na první pohled jeví jako složitý proces. V dnešní době je ale možné v obchodě sehnat veškeré pomůcky, díky kterým si i v domácích podmínkách připravíme latté jako z kavárny. Aby ale náš nápoj byl vždy vynikající, je zapotřebí se i o tyto pomocníky správně starat.

Zdroj obrázku: https://pixabay.com/

Cesta k vysněné kávě vede přes napěňovač mléka

Nenahraditelným pomocníkem v případě přípravy café latté nebo cappuccina je napěňovač mléka. Většina z volně prodejných napěňovačů se skládá ze tří částí. Jedná se o hlavní nádobu, pohonnou jednotku a víko. Hlavní nádoba slouží k tomu, aby se do ní nalilo mléko nebo jeho přírodní alternativa. Jedná se také o hlavní část celého přístroje, o kterou je zapotřebí pečlivě pečovat.

Při jejím čištění je zapotřebí zapomenout na kovové pomocníky, jako je například drátěnka nebo kartáč. Díky nim by mohlo dojít k nevratnému poškození našeho přístroje. Vyhnout bychom se měli také chemickým čisticím prostředkům, mnohem lepší volbou jsou prostředky přírodní nebo přímo ekologické.

Nikdy nepracujte s horkým přístrojem

Do čištění nádoby se pouštíme ve chvíli, kdy již není horká. I přesto bychom toto čištění ale neměli příliš odkládat, čím déle necháme přístroj bez vyčištění, tím hůře nám následně tento proces půjde. Ideálním řešením je přístroj po použití vytáhnout z elektrické zásuvky, chvíli počkat a pustit se do úklidu ještě předtím, než zasedneme ke kávě. Toto je postup, který doporučuje portál Realhomes.com.

Nádobu jednoduše naplníme teplou vodou, do které přidáme vhodný čisticí prostředek. Musíme si dát pozor hlavně na to, aby se voda nedostala do části s motorkem. Pomocí jemného hadříku opatrně otřeme víčko přístroje, aby na něm nebyly vidět zbytky mléka. Víčko následně nasadíme zpět na napěňovač plný mýdlové vody a přístroj zapneme.

Zdroj obrázku: https://pixabay.com/

Většina práce se udělá sama

Jakmile přístroj odvede svou práci, vodu z něj vylijeme do dřezu a nádobu opláchneme. Posledním krokem, který je zapotřebí udělat, je kontrola vnitřní metly, jestli i ona byla dokonale vyčištěna. Pokud na ní vidíme zbytky mléka, jednoduše ji opláchneme pod vodou. Tato část přístroje rozhodně nepatří do myčky. Následně jen celý přístroj otřeme suchou utěrkou a můžeme si jít v klidu vychutnat připravený nápoj s lahodnou pěnou.

https://www.realhomes.com/advice/how-to-clean-a-milk-frother

 

Zdroj fotografii: Pixbay, Pexel, Envato, Dreamstime, istockphoto.com

Nejnovější články

--- Další články autora ---